Fethiye’de Uygun Konaklama Seçenekleri
Fethiye’de Uygun Konaklama Seçenekleri

Fethiye’de Uygun Konaklama Seçenekleri

Fethiye, Muğla’ya bağlı olan turistik bir ilçedir. Anadolu’nun en önemli tatil yerleşkelerinden biri konumundadır. Ülke genelinden ve yurt dışından birçok turisti etrafına toplamaktadır. Bu kadar çok turisti bünyesine alan bölgenin, konaklama seçeneklerin az sayıda olmasını bekleyemeyiz öyle değil mi? Fethiye, konaklama seçenekleri bakımından Türkiye’nin en zengin bölgelerinden bir tanesidir.

Öyle ki Fethiye’de villa kiralamak diğer yapacağınız tüm eylemlerden daha basittir. Bu durum otel odası tutmak veya pansiyonda konaklamak için de geçerlidir. Ölüdeniz’den Faralya’ya, Seydikemer’den Kelebekler Vadisi’ne kadar hemen hemen her yerde tatil konutları mevcuttur. Bu konutlar villalar, apartlar ve oteller şeklindedir. Fakat en çok tercih edilen villalar olmaktadır.

Fethiye’de Nerede Konaklamalıyız?

Konaklamadan önce şunu kendinize sormalısınız, ben neden Fethiye’ye geliyorum? Eğer ki amacınız tarihi güzellikleri hissetmek, görmediğiniz yerleri görmek ve Fethiye merkezin imkanlarına erişmek ise konaklayacağınız bölge katiyen şehir merkezinde veya şehir merkezine yakın olmak zorundadır. Çünkü Fethiye’de her an her yere dakikasında ulaşmanız mümkün değildir. Amaçlarınız bu saydıklarımız kapsamında ise şehir merkezinde konaklamak sizler için en iyi tercih olacaktır.

Diyorsanız ki villa kiralamak istiyorum ve denizin harika ahengine şahit olmak istiyorum, o zaman tatil bölgelerine yakın olan yerlerde yani plajlara yakın yerlerde tatil konutu tercihi yapmalısınız. Özellikle Ölüdeniz’de bulunan kiralık villalar ve oteller, plaja neredeyse 5 dakika mesafededir. Kuma aşık biriyseniz ve Fethiye’de daha çok plajda vakit geçirecekseniz plaja yakın olan bölgelerde konaklamalısınız.

Tarih aşığı biriyseniz ise arabanız mutlaka altınızda olsun. Çünkü Fethiye’de bulunan pek çok tarihi yer ve yerleşke, şehir merkezine neredeyse bir il kadar uzak konumdadır. Örnek vermek gerekirse Seydikemer’de bulunan Pınara Antik Kentini görmek istiyorsunuz ve devamında Tlos Antik Kentine geçmek istiyorsunuz.

O zaman Seydikemer’in şirin kasabasında villa kiralamak için adım atmalısınız. Çünkü şehir merkezine bu bölgeler 45 kilometre mesafededir. Sizin için devamlı gidip gelmek sorun değilse elbette şehir merkezinde konaklayabilirsiniz. Fakat bizim tavsiyemiz, tarihi dokulara erişmek ve görmek istiyorsanız bu tarihi kentlerin yakınlarında konaklamanız. Hem cebiniz için hem de zamanınız için bu tercih daha iyi olacaktır.

Fethiye’de Ucuz Bir Şekilde Konaklamak

Fethiye’de eşi benzeri bir tatil yapmak istiyorsunuz fakat fiyatlardan mı yakınıyorsunuz? O zaman buyurun yazımıza! Gözde tatil bölgelerinden biri olan Fethiye’nin tatil bütçesi, her geçen gün artıyor. Bu kadar çok turist çeken ve bu kadar türlü güzelliği tek bir çatı altında bulunduran yerlerin maalesef yegane sorunudur. Bu durumun önüne geçmek veya en azından etkisini azaltmak ise bizim elimizde. Peki nasıl mı?

Öncelikle villa kiralamak veya herhangi pansiyonda konaklamak isteyenler fiyat araştırmasını önceden yapmalıdır. Belirli bir bütçe belirledikten sonra tatil yapmaya karar vermek en doğru karar olacaktır. Sonrasında nasıl bir tatil yapmak istediğinize karar vermelisiniz. Fethiye’de bulunan villalar ve diğer tatil konutları, çeşitli özelliklere sahiptir. Kimisi doğa ile iç içe bir vaziyette bulunur kimisi de denize sıfır konumda. Özellikler arttığında fiyat da artar.

Sizler uygun bir şekilde konaklamak istiyorsanız ekonomik tatil konutlarından yana tercihlerinizi kullanmalısınız. Bunun için Fethiye merkezde bulunan tatil konutlarını kontrol edebilirsiniz. Merkezde bulunan konutlar daha uygun fiyatlı olacaktır. Aynı zamanda erken rezervasyon imkanlarını da daima kontrol etmelisiniz. Erken rezervasyon sayesinde bir haftalığında kalmak istediğiniz yerin fiyatı yarı yarıya inebilmektedir.

Fethiye’de Deniz Severler Nerede Kalmalıdır?

Fethiye adı geçiyorsa, bir yerde villa kiralamak, bir yerde de plajlar geçiyordur. Türkiye’nin en güzel plajlarına ev sahipliği yapan Fethiye’nin turkuaz renkli denizi, turistleri kendilerine hayran bırakıyor. Fakat öyle bir plaj var ki gören bir daha görmek istiyor. Bilenler bu plajın zevkini dilden dile anlatıyor. Sabahın erken saatlerinde içine girebileceğiniz ve öğlene kadar içinden çıkmayacağınız bir plajdan bahsediyoruz. Evet, Çalış Plajı. Çalış Plajı, özellikle sabahleyin çok güzel olmaktadır. Fethiye’nin batısında bulunan bu plajın kıyı kesimlerinden çıktığınızda birçok tatil konutu ile karşılaşabilirsiniz. Genelde villalardan oluşan bu konutlara, çok cüzi miktarlar dahilinde tutabilirsiniz.

Sırada Türkiye’nin en berrak denizlerinden birinin plajı var. Bu plaj özellikle tatil konutları ile dikkat çekmektedir. Çünkü plajın hemen karşısı otellerden ve pansiyonlardan oluşmaktadır. Otelinizde kaldıktan sonra hemen plaja girebilir ve canınız sıkıldıktan sonra saniyeler içerisinde otelinize geçebilirsiniz. Pek çıkacağınızı düşünmesek bu seçenek aklınızda bir fikir oluşturabilir. Bahsi geçen Belceğiz plajıdır. Villa kiralamak için uygun bölgeleri bulunan Belceğiz Köyü ise son derece samimi bir yerleşkedir.

Faralya’daki bir plaj ile devam ediyoruz. Daha önce Fethiye’de bulunmuş olanlar nereden bahsettiğimizi iyi biliyor. Kabak Koyu Plajı, Faralya köyünde bulunan harika ötesi bir plajdır. Etrafı orman ile kaplı olan bu plajın konaklama seçenekleri ise villalardan ibarettir. Köy içinde çeşitli kapasitede villaları bulunan Kabak Koyu Plajı’nın en kötü yönü ise ulaşımıdır. Villanızdan çıktığınız andan itibaren plaja gitmek istediğinizde uzun bir patikada yürümek zorunda kalırsınız. Lakin patika sonunda plaja ulaştığınızda tüm çabalarınızın boşa olmadığını anlarsınız.

Eminiz ki siz bu yazıları okurken ‘’ya nerede bu?’’ diyorsunuzdur. Merak etmeyin, sıra onda. Sahne Kelebekler Vadisi’nin. Ölüdeniz sınırları içinde kalan vadi, saklı cennet adı altında anılmaktadır. Burada villa kiralamak adeta cennette birkaç gün vakit geçirmek gibidir. 1995’de doğal sit alanı ilan edilen vadide 80’den fazla kelebek çeşidi bulunmaktadır. Sanırım isminin de buradan geldiğini anlarsınız. Bu muhteşem vadinin etrafı, sert kayalıklarla çevrelenmiştir. Kayalıkların boyu ise 350 metreyi aşmaktadır. Faralya köyünde yer alan vadiye mutlaka ama mutlaka gitmelisiniz. Hatta oradaki konaklama seçeneklerinden birini tercih edip bir günlüğüne bile olsa orada vakit geçirmelisiniz.

Fethiye’de Ben Deniz Sevmiyorum Diyenler

Eğer denizden hoşlanmayan biriyseniz ve Fethiye’de denizden uzak olmak istiyorsanız o zaman Fethiye Eski Şehre doğru derin bir yolculuğa hazır olun. Fethiye Eski Şehir, harika bir ticari merkezi yani Paspatur Çarşısını ayağınıza getirecektir. Birbirine paralel uzanan 5 sokaktan oluşan bu çarşı, dükkanları ile dikkatleri üzerine topluyor. Tamamen ahşap kaplama olan dükkanlar, otantik bir havayı şehre yansıtıyor. Bu tarihi çarşıya yakın bir yerde de villa kiralamak hayallerde kalmıyor. Çarşıya yürüme mesafesinde kalan bölgede villa veya otel kiralamanız çok basit.

Fethiye’de bulunan önemli kültür merkezlerini de ziyaret edebilirsiniz. Bunlardan birisi de Fethiye Müzesi’dir. Tarihe meraklıysanız bu müzeye gelebilir ve MÖ 3 binli yıllara dayanan tarihi eserlere şahitlik edebilirsiniz. Ayrıca şehir hakkında bilgilere de bu müzelerde ulaşabilirsiniz. Müzenin bir kısmı da etnografya bölümüne ayrılmıştır. Burada el işlemelerini, kaftanlarını ve dokumaları görebilirsiniz. Fethiye’nin neden tarihi ve kültürel bir bölge olduğunu bu sayede daha iyi anlayabilirsiniz.

Amintas Kaya Mezarlığı yanında bulunan Kaleye çıkmak da sizler için iyi bir aktivite olacaktır. Kalenin büyük bölümü bir ana kaya üzerinde bulunuyor. Kale merkeze 2 kilometre mesafede bulunuyor. Merkezden uzaklaşıp birazcık dinlenmek istediğinizde 40 basmak merdivenlerden çıkıp enfes Fethiye manzarasını uzaktan seyredebilirsiniz. Burada villa kiralamak isterseniz ise yürüme mesafesinde bölgeye ulaşabilirsiniz.

Hemen Ara!
WhatsApp Destek!
Müşteri Temsilcileri
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati : Çıkış Tarihi:
Konaklama Tutarı :
Elektirik Ücreti :
Temizlik Ücreti :
Toplam Tutar :
Ön Ödeme :
Girişte Kalan :
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış