Tatil Rezervasyonu Ne Zaman Yapılmalıdır?
Tatil Rezervasyonu Ne Zaman Yapılmalıdır?

Tatil rezervasyonu; konaklamak istediğiniz otelin, apartın veya kiralık villanın önceden tutulma işlemidir. Bu işlem tatil sezonu açılmadan çok önce yapılırsa ‘’erken rezervasyon’’ ismini de alır. Turistler daha düşük bütçeyle tatil yapmak ve konutunu erkenden yer ayırt ettirebilmek için internet üstünden veya ilgili telefon adreslerinden tatil rezervasyonu yaptırırlar.

Peki, tatil için rezervasyon ne zaman yapılmalıdır? Bunun için belli bir tarih yoktur. İstediğiniz zaman tatil rezervasyonu yaptırabilirsiniz. Fakat erkenden yaptırmanızda faydalıdır. Yılın belli zamanlarında yapılan, yukarıda da bahsettiğimiz üzere erken rezervasyon adı ile bilinen rezervasyon çeşidi, kasım- aralık aylarında gerçekleşmektedir. Bu tarihler arasında erken rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Erken Rezervasyon Kampanyaları Ne Zaman Başlar?

Erken rezervasyon kampanyaları, yıl içinde aylık dönemler dâhilinde düzenlenmektedir. Bu dönemlerden ilki; kasım- aralık dönemidir. İki aylık bu dönem, yaz tatilinizin için uygun konut seçeneklerini bulabileceğiniz zamanlardır. Bu dönemde normalinden yarı fiyatına kadar inmiş tatil konutları ile karşılaşabilirsiniz.

İndirim oranlarının en yüksek olduğu dönem kesinlikle kasım- aralık arası dönemdir. Bu dönem sonrası tatil rezervasyonu için faydalanacağınız indirim oranı kademeli bir şekilde azalır. Ta ki bu, yaz gelene kadar devam eder. Yaz geldiğinde normal fiyatlardan konutları tutabilirsiniz. Bu yüzden erken rezervasyon dönemini kaçırmadan uygun konutunuzu seçmelisiniz.

Tatil Rezervasyonu Yaptırmadan Önce Kendimize Sormamız Gereken Sorular

Rezervasyon öncesi kendimize sormamız gereken birtakım sorular vardır. Bu soruları kendimizden emin bir şekilde cevaplarsak tatil rezervasyonumuzu çok daha iyi yapabiliriz. Nasıl bir tatili arzuluyoruz? Sorusunu ilk olarak kendimize soralım. Denizi ile büyüleneceğimiz bir yerde mi tatil yapmak istiyoruz? Ya da doğası ile kendine hayran bırakan bir yerde mi?

Tatilimizi nasıl yapmak istiyorsak rezervasyonumuzu da öyle yapmalıyız. Çünkü aceleye gelen tatil rezervasyonu sonucu turistler, istedikleri tatili ve konforu maalesef bulamazlar. İkinci soracağımız soru ise nerede tatilimizi yapmamız gerektiğidir. Şehir, tatilde önemli bir faktördür. Zaten ikisinin de iklimi aynı, ne gerek var düşünmeye? Yapalım bitsin! Diye düşünüyorsanız, maalesef yanılıyorsunuz. 

Bir şehirden beklentiniz sadece havası, denizi ve doğası olmamalı. Bizlere katacağı şey de çok önemli. Tatil yapacağımız yerin tarihi ve kültürü büyük önem arz etmeli. Bu yüzden hangi şehir sorusuna kendi aramızda kesin bir cevap bulmalıyız. Diğer bir soracağımız soru ise nasıl bir konutta tatilimi deneyimlemeliyimdir.

Otel mi? Pansiyon mu? Apart mı? Yoksa kiralık villa da mı konaklayacağınıza karar vermelisiniz. Tatil rezervasyonu için belki de en kritik yer buradır. Çünkü seçeceğiniz bir konut, tatilinizi çok mükemmel bir hale getirebilirken çok rezalet bir hale de getirebilir. Kiralık villalardan yola çıkalım. Her villa aynı olmamaktadır. Kendi arasında çokça çeşitlenebilen, geniş bir yelpazeye sahiptir kiralık villalar. Bu yüzden tatilimizden beklediğimizi alabilmek için kendimize uygun bir villa tercihi yapmalıyız.

Tatil Rezervasyonu İçin Villa Tercihi

Yukarıda hafiften değindiğimiz villa tercihi konusunu bu başlığımızda biraz açalım. Tatil rezervasyonu için kiralık villalar, farklı farklı çeşitlerde bulunmaktadır. Bunun nedeni, turistlerin villalardan beklentisinin değişkenlik göstermesidir. Bir turist, villada sadece mutfak, yatak odası ve oturma odası ararken bir diğer turist ekstradan jakuzi isteyebilir. Bu bakımdan villalar kendi aralarında özelliklerine göre isim alıp değerlendirilir.

Tatil bütçenizin sınırlı olduğunu varsayalım. O zaman ne yapmalıyız? Tabii ki ekonomik villalardan şansımızı kullanmalıyız. Ekonomik villalar, villa konforundan ödün vermeyen fakat ekstra özellikleri içinde bulundurmayan bir konut çeşididir. Erken tatil rezervasyonu ile bu konutlar, neredeyse yarı fiyatına kadar düşebilmektedir. Bu sayede neredeyse günlük otel fiyatına bu villaları tutabilirsiniz.

Villanız girmekle meşgul olacağınız denize baksın istiyorsanız, o zaman deniz manzaralı villalardan yana tatil rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz. Bu tip villaların manzarası dillere destandır. Sabah uyanmanızdan, gece yatmanıza kadar tüm gün bu manzaraya sahip olmak gerçekten büyük bir ayrıcalıktır.

Tüm villa türlerini buraya sığdırmamız ne yazık ki mümkün değildir. Fakat son olarak balayı villalarından bahsedelim. Tatil rezervasyonu yaparken sevdiğiniz insanı düşünüyorsanız ve onla beraber muhteşem bir tatil deneyimlemek istiyorsanız o zaman balayı villalarını tercih etmelisiniz. İki kişinin harika şekilde konaklayabileceği bu villaları Akdeniz’de bolca bulabilirsiniz. Ben en iyisini istiyorum diyorsanız eğer, Kalkan Villa Kirala (En İyi Balayı Villaları) yazımıza bir göz atabilirsiniz.

Tatil Rezervasyonunuzu İptal Ettirmek İstediğinizde Ne Olur?

Maalesef ki bazı şeyleri önceden göremiyoruz. Herhangi bir durum, önceden rezervasyon yaptırdığımız tatil konutuna gidebilmemize engel olabiliyor. Peki, bu durumda ne yapmalıyız? Böyle bir durumda ilk işimizi rezervasyonu iptal ettirmek olacaktır. Villanızı kiraladığınız sitenin ara yüzünden iptalini gerçekleştirebilir ya da iletişim adreslerinden ulaşarak konut rezervasyonunuzun iptalini isteyebilirsiniz. Tabii ki bu kolaylığa erişmek için ViraVilla gibi güvenilir villa kiralama sitelerinden işlemlerinizi gerçekleştirmelisiniz.

Hemen Ara!
WhatsApp Destek!
Müşteri Temsilcileri
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati : Çıkış Tarihi:
Konaklama Tutarı :
Elektirik Ücreti :
Temizlik Ücreti :
Toplam Tutar :
Ön Ödeme :
Girişte Kalan :
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış