Villa Konumu Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler- Viravilla.com
Villa Konumu Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Villa Konumu Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kiralık villa seçmek oldukça zor bir iş. Kaç kişilik olduğu, hangi imkanlara sahip olduğu ve haftalık ücretinin ne kadar olduğu gibi kiralık villa seçiminde dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar mevcut. Villa konumu da bu noktalardan bir tanesi. Bu yazımızda villa konumu seçimi nasıl yapılır? hangi faktörler göz önünde bulundurulmalıdır? Gibi soruların cevaplarını arayacağız. 

Merkeze Olan Uzaklığa Dikkat Edin

Antalya, Muğla, Balıkesir ve daha pek çok tatil kentinin konaklama seçenekleri bir hayli geniştir. Otellerden apartlara kadar her bir turistlik şehrin konut kapasitesi dillere destandır. Kiralık villalarda pekâlâ bu bölgelerde yeteri kadar bulunmaktadır. Son dönemde yerli veya yabancı turistlerin ağırlık verdiği kiralık villalar, diğer seçeneklerden daha lüks olması ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Lükslüğünün yanında uygun fiyatlı da olan kiralık villalar, her etnik gruptan turistin yegane tercihi haline geliyor. Fakat her ne kadar turistler bu villaları tercih etseler de tatillerinden istedikleri verimi alamıyorlar. Bunun ise en büyük sebebi yanlış villa konumu seçimi. Turistler villanın konforuna ve fiyatına bağlı kalarak konutlarını ayırt ettiriyorlar. Tatil zamanı geldiğinde ise yeteri kadar araştırma yapmamalarının pişmanlığını yaşıyorlar.

Turistik şehirlerde bulunan villaların çoğu şehir merkezinden uzak yerlerde konumlanmıştır. Tatil severin konforunu arttırmak ve şehrin gürültüsünden ve stresinden uzak kalabilmek için villalar merkeze uzak bir şekilde yapılmıştır. Bunu pek çok tatil sever önceden tahmin edebilir. Tahmin edilemeyen şey ise villanın merkeze neredeyse bir ilçe kadar uzak olmasıdır.

Tatil severin kişisel aracı olsun veya olmasın bu durum tatil zevkini önemli ölçüde azaltır. Çarşıya inmek istediğinizde saatlerce yolculuk yapmak zorunda kalırsınız. Böyle bir şey yaşamamak için seçtiğiniz villanın merkeze olan uzaklığını önceden öğrenmelisiniz. Bunu çeşitli harita uygulamalarından öğrenebilirsiniz. Ya da doğru villa konumu seçimi için Viravilla’nın olanaklarından faydalanırsınız. Viravilla ile seçtiğiniz kiralık villanızın merkeze olan uzaklığını anında saptayabilirsiniz. Bu sayede tatilinizden maksimum verim alabilirsiniz.

Denize Olan Uzaklığı Asla İhmal Etmeyin

Tatil yapmaya geliyorsak deniz, kum ve güneş üçlüsünü en yakın dostumuz haline getirmeliyiz. Bütün yılın stres ve sıkıntısını ancak bu muhteşem üçlü alır. Bu sebepten denizden uzak bir yerde tatil yapmayı hiç ama hiç istemeyiz. Kiralık villamızı seçerken de buna dikkat etmeliyiz. Eğer villamız denize çok uzak bir yerde yer alıyorsa bu tatil zevkimize darbe vurabilir. Peki denizi de dikkate alarak villa konumu seçimi nasıl yapılır?

Öncelikle hangi şehirde konaklayacağınıza karar verin. Türkiye’nin her tarafı denizlerle çevrilidir. Bununla beraber her denizin belli karakteristik özelliği vardır. Seçtiğiniz şehirdeki denizlere göz atın. Denizler ile birlikte bölgedeki meşhur plajları da öğrenin. Villa seçimi yapmadan önce bu bilgiler işinizi bir hayli kolaylaştıracaktır.

Artık villanızı seçebilirsiniz. Kiralık villanızı Viravilla ile daha çabuk seçeceğinizi de unutmayın. Viravilla’nın kolay arayüzü sayesinde istediğiniz şehri ve ilçeyi seçebilirsiniz. Bununla beraber istediğiniz tatil bölgesini de filtreleyebilirsiniz. Filtrelediğinizde karşınıza pek çok kiralık villa çıkacaktır. Bunlardan hangisi hoşunuza gittiyse birine tıklayın. Açılan pencerede villanın en yakın denize veya plaja olan uzaklığı sayısal ifadelerle verilecektir. Denize yakın villa konumu seçimi bu şekilde yapılmaktadır. Seçtiğiniz villanın denize olan uzaklığından memnun kalmazsanız başka konutlardan yana şansınızı deneyebilirsiniz.

Turistik Yerlere Merakınız Varsa İki Defa Düşünün

Türkiye’deki tatil şehirleri sadece muhteşem denizleri, altın renkli kumu ve muhteşem havası ile nam salmamıştır. Bu şehirler aynı zamanda çok önemli kültür miraslarımızdandır. Sadece tarihi mekanlarını görmek isteyenlerin sayısı bile yıl içinde on binleri bulabilmektedir. Antik şehirler, tapınaklar, evler, ahırlar ve niceleri. Her bir bölge tarihin derin sessizliğini bir çığlık gibi ziyaret edenlere duyurmaktadır.

Villa konumu seçimi için tarihi bölgeleri göz ardı etmek son derece yanlış olur. Gezebileceğiniz ve görebileceğiniz mekanların sayısı binleri geçmektedir. Üstelik bunlar sadece insan mimarisidir. Antalya ve Muğla gibi yerlerde doğa mirasları da ayrı güzelliktedir. Yanlış bir konum seçimi ile bu tür mekanlardan mahrum kalabilirsiniz. Görmek istediğiniz yerleri ancak yoldan geçerken tecrübe edersiniz.

Bu durumun yaşanmaması için sizler, seçtiğiniz villanın turistlik mekanlardan uzak kalmadığını teyit etmelisiniz. Bunu en güzel şekilde Viravilla’da yaparsınız. Viravilla’daki eşsiz konutların konumuna tek tıkla erişebilirsiniz. Konumlarından bu gibi mekanlara uzaklıklarını teyit edebilirsiniz. Bu sayede herhangi bir sürprize mahal vermeden villa konumu seçimi yapabilirsiniz. 

Restoran ve Marketler Yanı Başınızda Olsun

Tıpkı şehir merkezi başlığımızda olduğu gibi villanızın marketlere veya restoranlara olan uzaklığına da dikkat etmelisiniz. Villanızın harika bir havuzu, şahane bir jakuzisi hatta saunası olabilir. Ama yakınlarda restoran ve market gibi yerler yoksa bu lükslük bir anda yok olabilir. Villadan aldığınız haz azalır ve tüm işler gözünüzde büyür. Sabah kahvaltınızı yapmak için, öğlen yemeğinizi ve akşam yemeğinizi yemek için araca atlayıp dakikalarca yol gitmek zorunda kalırsınız.

Bu durumun yaşanmaması için Viravilla’ya başvurabilirsiniz. Viravilla içinde yer alan konutların hepsinde en yakın restoran ve market uzaklığı verilmektedir. İçinizde tek bir şüphe olmadan bu sayede villa konumu seçimi yapabilirsiniz. Viravilla, müşterilerine bu dahil pek çok olanağı da eş zamanlı olarak sağlamaktadır.

Hemen Ara!
WhatsApp Destek!
Müşteri Temsilcileri
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati : Çıkış Tarihi:
Konaklama Tutarı :
Elektirik Ücreti :
Temizlik Ücreti :
Toplam Tutar :
Ön Ödeme :
Girişte Kalan :
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış